Taktekking

Taket -den femte fasaden

Taket er husets «femte fasade» og ett tett tak er svært viktig. Det er det som skiller dine verdier fra elementene, bokstavelig talt. Arbeidet som taktekkerne utfører må derfor vurderes som svært viktig når det gjelder å ta vare på eiendom og verdier.

Flate tak

Et flatt tak er prinsipielt ikke helt flatt, men har fall mot taksluk eller slukrenne/utvendig takrenne. Dette er for å sikre god avrenning. Det er svært viktig at et flatt tak er helt tett, og det stilles strenge krav til materialene, og ikke minst utførelsen av taktekkerjobben.
Vanligvis brukes to typer tak belegg på denne typen jobber: ATB(asfaltbasert tak belegg) og PVC folie:
Asfaltbelegg har en polyester/ glassfilt forsterket kjerne, som igjen bakes inn i asfalt for å gi belegget styrke mot mekanisk påkjenning. Dette er det som tidligere ble kalt «takpapp» Asfaltbelegg leveres i mange farger, men fargen det går mest av er grå. PVC folie er en glassfiber/polyester forsterket og kraftig folie som sveises sammen til et tett belegg med varmluft. PVC folie leveres i forskjellige farger og struktur.

Terrasser og uteområder

PVC og Pappmembraner brukes også på terrasser. Det legges også slike membraner på steder som skal dekkes med jord, grus eller annen overdekning, for å hindre gjennomtrengning til dekket under, typisk parkeringshus under uteareal.

Skråtak

Bytte takstein, profilerte stålplater, profilert aluminium og shingel. Nye lekter og sløyfer. Undertak.